De Meest Iconische Auto’s uit Beroemde Films en TV-shows

De auto is een stuk technologie dat vaak een grote rol speelt in films en tv-shows. Van de meest originele en vooruitstrevende auto’s tot de meest verwoestende en opwindende auto’s, auto’s hebben altijd een plaats gehad in de verbeelding van filmmakers. Hieronder staan de meest iconische auto’s uit beroemde films en tv-shows.

De DeLorean uit ‘Back to the Future’

De DeLorean uit ‘Back to the Future’ is waarschijnlijk de meest iconische auto uit een film. De auto is een DeLorean DMC-12 uit 1981 en is uitgerust met een speciale time-travel-machine. De auto heeft veel fans verworven door de geweldige special effects en het unieke uiterlijk. De DeLorean heeft ook een korte cameo gemaakt in ‘Back to the Future II’ en ‘Back to the Future III’.

De Batmobile uit ‘Batman’

De Batmobile uit de Batman-films is een van de meest herkenbare auto’s ooit. De auto is oorspronkelijk gebaseerd op de Lincoln Futura Concept Car uit 1955 en is uitgerust met tal van gadgets, waaronder een lanceerbaar luik, een nitro-motor en een gepantserde carrosserie. De Batmobile heeft een aantal verschillende modellen gekregen tijdens de verschillende films en tv-shows, en is een van de meest verwoestende auto’s in de geschiedenis van de film.

De General Lee uit ‘The Dukes of Hazzard’

De General Lee is een iconische auto uit de populaire tv-show ‘The Dukes of Hazzard’. De auto is een 1969 Dodge Charger en is uitgerust met een gepantserde carrosserie, een nitro-motor en een grote luchtvering. De General Lee is vooral bekend geworden vanwege de vele sprongen die hij heeft gemaakt in de show. De auto heeft ook een cameo gemaakt in de film ‘The Dukes of Hazzard: The Beginning’.

De Mystery Machine uit ‘Scooby-Doo’

De Mystery Machine is een van de meest iconische auto’s uit de populaire cartoon ‘Scooby-Doo’. De auto is een 1972 Ford Econoline en is een van de favoriete auto’s van Scooby en het gang. De Mystery Machine is vooral bekend vanwege het unieke uiterlijk en de vele avonturen die het gang heeft beleefd in de auto.

De Ecto-1 uit ‘Ghostbusters’

De Ecto-1 uit ‘Ghostbusters’ is een van de meest herkenbare auto’s uit een film. De auto is een 1959 Cadillac Miller-Meteor Ambulance en is uitgerust met tal van gadgets,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *